Cursuri de gătit pentru amatori în Bucureşti

Pentru pasionaţi, cunoscători sau doar admiratori ai gastronomiei, iată ce cursuri de gătit puteţi urma în Bucureşti.

Show-uri TV cu concursuri de gătit sau vedete care îşi etalează talentele culinare, ba chiar posturi TV dedicate artei culinare… toate te îmbie încetul cu încetul în bucătărie.

Pentru unii doar pentru a mai mânca câte ceva, dar sunt şi alţii, pasionaţi de gătit, cu mai multă sau mai puţină experienţă culinară, care la un moment dat şi-au dorit să-şi îmbunătăţească cunoştinţele învăţând din secretele bucătăriei de la adevăraţii profesionişti în domeniu. Pentru aceştia există câteva cursuri de gătit ţinute de bucătari şefi cu experienţă.

ChefParade Cooking School

Conceptul Chef Parade a fost dezvoltat în România de către Privileg Catering (furnizor renumit deja de catering), după o reţetă originară din Budapesta. Cursurile se ţin în limba română, nu sunt cursuri demonstrative, participanţii gătind efectiv, iar tematica diferă, existând un calendar online de unde fiecare îşi alege cursul la care se înscrie.

În spaţiul avangardist, central plasat (în clădirea Metropolis Center) şi spaţios am găsit o atmosferă veselă şi primitoare, o sală dotată cu staţii de lucru şi echipamente de ultimă generaţie (marca Electrolux).

Am testat această ofertă participând la un curs pe tema French Cooking şi am fost plăcut surprinsă de „metoda de predare”, practic este un curs uşor de urmat datorită nu numai indicaţiilor şi explicaţiilor chef-ului  ci şi datorită atmosferei  relaxante şi distractive.

Cursul a durat 3 ore, iar pe parcursul lor am gătit 5 reţete delicioase. Deşi pare mult nu a fost deloc dificil, ingredientele ne fuseseră deja pregătite de către trainerul ChefParade (adică curăţate şi cântărite) şi în timp ce puneam unele preparate la copt în cuptor noi deja pregăteam felul următor, alternând astfel realizarea reţetelor optimizezi întreg procesul de gătire.

Recomandările trainerului nu s-au limitat doar la modul de preparare al felurilor de mâncare din cadrul cursului, el ne-a vorbit frecvent despre ingredientele folosite, cum şi când să le folosim pentru a ne îmbogăţi experienţa culinară. La final ne-am comparat rezultatele între noi, observând diferenţele sau greşelile unora  şi evident ne-am pus la masă savurând tot ce s-a gătit.

La Chef Parade Cooking School se ţin atât cursuri de gătit pentru persoane individuale cât şi pentru grupuri, sau petreceri, workshop-uri şi team building-uri pentru firme – deci fie că îţi doreşti o seară deosebită cu prietenii sau colegii de serviciu, fie că vrei să înveţi în secret tainele gătitului (există chiar şi cursul “Cum să seduci un bărbat cu o cină”), aici poţi veni să te relaxezi învăţând cum să găteşti sau să te perfecţionezi . Ba chiar poţi să oferi cuiva drept cadou surpriză un curs deosebit de gătit.

Din punctul meu de vedere există un şi mic risc, acela de a deveni „addicted”… adică da, dependent de o experienţă culinară minunată. Zile întregi am povestit prietenilor şi colegilor despre cursul de gătit de la care nu aş mai fi plecat şi la care cu siguranţă voi reveni.

Preţul unui curs: 200 lei, iar acesta evident include toate ingredientele necesare, băuturile consumate pe durata cursului (apă, cafea, ceai) şi „dosarul” cu reţetele tipărite pentru fiecare participant.

Mai multe detalii pe www.chefparade.ro, iar mai jos câteva poze de la acest curs (fotograf Mihnea Ratte).

Pagina 1 din 2
Recomandări: