Imunitate de fier cu sirop de cătină cu miere, ghimbir şi lămâie. Vezi cum se prepară

Cele patru ingrediente din siropul imunizant de cătină sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi care te ajută să ţii la distanţă virusurile specifice sezonului rece.
10.09.2020 | Autor: Paula Rotaru
Imunitate de fier cu sirop de cătină cu miere, ghimbir şi lămâie. Vezi cum se prepară
Consumați cătină proaspătă sau conservată în miere în sezonul rece pentru a da o mână de ajutor imunității. De asemenea, ceaiul de cătină ajută la păstrarea sănătății

Eşti în căutarea unor remedii naturale pentru întărirea imunităţii?

Încearcă acest sirop de cătină cu ghimbir, miere şi lămâie!

Cele patru ingrediente din siropul imunizant sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi care te ajută să ţii la distanţă virusurile specifice sezonului rece.
 

Beneficiile cătinei

  • Conţine din belşug vitaminele A,B şi C
  • Îmbunătăţeşte digestia
  • Protejează organismul de infecţii virale
  • Sprijină buna funcţionare a sistemului nervos
  • Ajută la prevenirea şi ameliorarea inflamaţiilor din organism
  • Încetineşte procesul de îmbătrânire celulară

Cătina, numită şi „ginsengul românesc” – iată ce minuni face!

Beneficiile mierii de albine

  • Are efecte antiinflamatoare
  • Este indicată persoanelor care se confruntă cu insomnie
  • Deţine proprietăţi antibacteriene şi antioxidante
  • Ajută digestia

Beneficiile ghimbirului

  • Are efect energizant
  • Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge
  • Îmbunătăţeşte digestia
  • Luptă eficient împotriva răcelii şi gripei

Beneficiile lămâilor

  • Echilibrează pH-ul din organism
  • Conţine potasiu şi vitamina C din belşug
  • Ameliorează simptomele respiratorii în caz de răceală, gripă sau altă infecţie virală

Cum să faci sirop de cătină cu miere, ghimbir şi lămâie

Ingrediente:

  • 200 ml sirop de cătină (obţinut prin 500-600 grame de fructe),
  • 200 grame miere de albine,
  • sucul de la 2 lămâi,
  • o bucată de ghimbir de 3-4 cm dată pe răzătoare.

Mod de preparare:

Zdrobeşte boabele de cătină cu ajutorul unei furculiţe şi strecoară cu ajutorul unui tifon sau al unei site, sau pur şi simplu mixează-le în blender până obţii un sirop gros. Adaugă apoi mierea de albine, ghimbirul dat pe răzătoare şi sucul de lămâie şi amestecă bine. Depozitează siropul într-un recipient cu capac şi păstrează la temperatura camerei sau la frigider.

Cum se bea siropul de cătină imunizant: se ia câte o lingură de sirop de cătină cu o gură de apă, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 1-2 săptămâni, la schimbarea fiecărui anotimp, cu precădere la începutul toamnei.