Consumul de vin alb ar putea creşte riscul de apariţie a rozaceei

Un nou studiu publicat în jurnalul Academiei Americane de Dermatologie arată că rozaceea ar putea fi declaşată de consumul de vin alb.
Autor: Paula Rotaru
Consumul de vin alb ar putea creşte riscul de apariţie a rozaceei

Un nou studiu publicat în jurnalul Academiei Americane de Dermatologie arată că rozaceea ar putea fi declaşată de consumul de vin alb.

Oamenii de ştiinţă au monitorizat peste 80.000 de femei şi au descoperit că cele care consumau 5 sau mai multe pahare cu vin alb pe lună aveau un risc cu 50% mai crescut de a suferi de rozacee.

Rozaceea, cunoscută şi sub numele de cuperoză, este o afecţiune a pielii de care suferă mai bine de 40 de milioane de oameni din întreaga lume, care apare mai frecvent după vârsta de 30 de ani şi se manifestă prin pete roşiatice pe obraji, nas, frunte şi mai puţin pe gât, torace, urechi sau scalp.

Printre posibile cauze care ar mai putea favoriza apariţia rozeceei amintim: expunerea la soare, acarienii de piele, infecţia cu Helicobacter pylori şi defectele genetice apărute în sistemul vascular al pielii.

Tags: