Piftie de pui cu legume, reţetă oferită de Chef Nicolai Tand

Dacă doriţi ca sărbătorile „să nu vă lase cadou” câteva kilograme în plus, reinterpretaţi reţetele clasice! Acesta este îndemnul celebrului bucătar Nicolai Tand, care a transformat tradiţionala piftie de porc într-un preparat cu mai puţine calorii, dar la fel de delicios: piftie de pui cu legume.
Autor: Paula Rotaru
Piftie de pui cu legume, reţetă oferită de Chef Nicolai Tand

Dacă doriţi ca sărbătorile „să nu vă lase cadou” câteva kilograme în plus, reinterpretaţi reţetele clasice!

Acesta este îndemnul celebrului bucătar Nicolai Tand, care a transformat tradiţionala piftie de porc într-un preparat cu mai puţine calorii, dar la fel de delicios.


Descoperă reţeta reinventată de piftie de pui cu legume by Nicolai Tand!

INGREDIENTE (pentru 6-8 porţii)

  • un pui întreg
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 200 g mazăre prefiartă
  • 5 foi gelatină
  • o legătură de pătrunjel
  • 10 ouă de prepeliţă
  • o rădăcină de hrean
  • 5 linguri mari de smântână grasă
  • 6-8 linguriţe de icre negre/roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 5-6 castraveţi muraţi
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE

1. Fierbem puiul întreg împreună cu ceapa, morcovii, pătrunjelul (se condimentează cu sare şi piper după gust).

2. Se lasă să fiarbă la foc încet, astfel încât zeama să rămână clară.

3. După aproximativ o oră, când legumele sunt fierte, le scoatem din supă şi lăsăm carnea în continuare la fiert. Când e aproape gata şi carnea, radem usturoiul şi îl adăugăm în supă, pentru o aromă intensă.

4. După ce trec 2 ore, scoatem şi carnea, apoi strecurăm zeama printr-un tifon, ca să rămână transparentă.

5. Punem 5 foi de gelatină în apă rece. O scoatem din apă şi o încorporăm cu ajutorul unui tel în supă.

6. Apoi turnăm supa în vasele de prezentare/pentru servit şi le lăsăm la rece peste noapte sau minimum 2 ore la frigider.

7. Alegem din carnea de pui porţiunile cele mai gustoase, printre care şi bucăţile de pe spatele puiului, denumite „sot-l’y-laisse”.

8. Fierbem ouăle de prepeliţă 5 minute.

9. Amestecăm smântâna cu hreanul ras.

10. Decorăm piftia cu bucăţile de carne, icre, ouă de prepeliţă, morcov tăiat felii, boabe de mazăre prefiartă, castraveţi muraţi şi smântână amestecată cu hrean.

Fiecare poate decora piftia după propriul plac, gust şi imaginaţie. Este şi un bun prilej de a împărţi bucuria gătitului cu copiii!

Reţetă reinventată de Chef Nicolai Tand, la invitaţia ENGIE.